Gör en körfältsindelning i Gredelbybacken.

Införd i UNT 23-10-15. Vi säger att du kommer i en liten Nissan Micra och har varit på Knivsta kommunhus. Du åker från centrum in mot Gredelbyvägen i din Micra, och ska åka ut mot E4:an. Alltså du tager höger i Gredelbybacken (se bild). Gredelbyvägen möter Gredelbyleden i en T-korsning i Knivsta. Jag skulle vilja säga att 9 av 10 ekipage i Knivsta passerar här en vanlig dag. Detta T-kors har intensiv trafik. Till höger om Gredelbyvägen i detta T-kors händer inte mycket. Där är idag en gräsplätt.

Vi säger att du i din lilla Micra önskar köra höger, men då står där en lika liten Micra som ska taga vänster. Nu står han i vägen för dig, du kan inte köra höger. När du väl ska ta höger och är framme i T-korset, så är det ny trafik som hindrar dig att ta höger. Ja, ni ser problemet.

Problemet är alltså att Gredelebybacken inte har någon körfältsindelning i T-korset. De som vill köra höger hindras många gånger av trafik som täpper till för att det ska åka vänster tex. mot Ica Kniven. Min poäng är alltså att små och medelstora ekipage absolut ska kunna komma att köra höger, om kommunen skulle kunna måla körfält i vägen i denna Gredelbybacke. Det skulle spara tid för många och framförallt mindre utsläpp på allt väntande. En billig investering för kommunen, för att få trafiken att flyta bättre. Jag tror inte att Trafikverket, behöver kopplas in.

Jonas Dahlgren

Knivsta.