Persson visar dålig talang i TV-dokumentär.

Införd i UNT 2007-03-23. I alla år har Göran Persson gjort sig rolig över borgerligheten som bråkat ”inför öppen ridå”. Nu ser vi s-intriger avlösa varandra i SVT:s dokumentär om Göran Persson. Trots att SVT:s propagandajournalist Erik Fichtelius ger Persson passning efter passning, står Persson och bommar gång efter annan. Han står fem meter från öppen kasse och missar hela målet. Dålig talang.

Ta det här med att SVT bjuder på stafettpinnen. Det första programmet avlöste s-kongressen dagen efter! Då hade han ju kunnat göra något bra av det. I stället står Persson med fabulösa invektiv och kommenterar nuvarande utrikesminister Bildt, som är en av få svenskar i världen med mycket bra referenser. Det är också uppenbart att det vi trodde innan vi såg dokumentären är sant. Det fanns många historier om dålig stämning inom s i euroomröstningen, fula påhopp på kvinnliga politiska motståndare och så traumat med Margot Wallström.

Efter dokumentären har han själv bevisat det som vi antog. Skrapar man lite på lacken märker man att den rörelse som så vitt och brett talar om solidaritet inför andra länder och andra folk, själv inte har rent mjöl i påsen. Solidaritet, den börjar i den egna rörelsen. Persson har ingen brist på moral. Sådan har han dubbel.

Jonas Dahlgren