Vem betalar kalaset?

Införd i Knivstanytt 2010-05-05. Jag var på energiseminarium onsd. 14 april. Vi var en samling människor som satt och pratade om hur vi skulle värna om miljön. Med på mötet var även Fredrik Sjöberg, ersättare för (m) i kommunfullmäktige. Det kom på tal att vi skulle åka mer buss och då säger Kerstin Umegård att bussarna borde bli gratis. Kommunerna (samtliga 8 st. i Uppsala län) äger tillsammans med landstinget Upplands lokaltrafik (UL). Som det idag ser ut, gapar bussarna rätt tomma i vart fall när jag åker med dem. Rekordet med buss nr. 180 hit ut till Nya Alsike är 5 man. Det är väl sådär. Om vi då ska åka gratis bussar, lär UL ha än svårare att gå runt. Umegård är ersättare i kommunfum. här i Knivsta för (mp). (Mp) sitter i koalition med övriga borgerligheten här i bygden. Några frågor dyker onekligen upp:

1) (M) vill att de fria marknadskrafterna ska gälla. Hur ser Sjöbergs parti på saken att vi ska låta folk åka gratis på bussarna?
2) Hur ser (mp)´s ordinarie i kommunfum. Paul Ciszuk att hans partikollega vill sätta de fria marknadskrafterna ur spel?
3) Tror Umegård att Knivsta kommun är alla goda gåvors givare? Vi har en kommunskatt på 31,77 kr och tror Umegård att den skatten kommer att så förbli med gratis buss? Vem ska betala kalaset?

Jonas Dahlgren