Valrörelsen är igång!

Införd i Östhammars Nyheter 2005-09-08. I dagarna var där partiledarduell mellan alla riksdagspartierna och det blev klart att där blir ett skifte på Rosenbad efter nästa val. Det är uppenbart att Persson tappat greppet om svensk politik. Inte minst i denna debatt, där det var klargörande att vänsterkartellen söker stöd för mer bidragspolitik och alliansen för mer jobb åt Sverige. Maud Olofssons slutord tycker jag var vettiga Sverige kan bättre än såhär.

Persson gjorde bort sig i arbetsmarknadspolitiken. Sossarnas paradgren har länge ansetts vara arbetsmarknaden, men när inte ens deras partiordförande vet hur mycket den öppna arbetslösheten verkligen är, så är det fara och färde. Om man inte vet vad problemet är, blir det svårt att rätta till det. Persson svarade journalisten att arbetslösheten var runt 5% och han blev direkt tillrättalagd att den siffran är närmare 7 %. Räknar man med alla folk som är i olika sk. åtgärder och paket, så blir siffran än högre.

Statsministern har inte gjort hemläxan. Som partiledare ville han ha väljarnas mandat -94 för att minska arbetslösheten till 4%. Ok, nu efter 11 år vid maktens absoluta epicentrum har han visat att han inte ens vet hur det allmänna arbetsklimatet är i landet. Ett sådant parti kallar sig arbetarparti. Sicket trauma. Det blir minst en man till som blir arbetslös efter nästa val. Han kommer att heta Göran Persson.

Jonas Dahlgren