Tvätta språket!

Införd i UNT 22-01-18. Vad hetterre, liksom ba, jag ba, alla ba, tja ba. Liksom. Svordom, vad hetterre, svordom, alla ba och ja ba. Svordom. 

Jag tycker vi ska skärpa till oss i vårt språk. Allra värst är språket i riksradions P3. Detta renderar att lyssnare, bland annat jag, hellre lyssnar till bättre kanaler. Det gäller även en uppryckning av språket bland ungdomar. När man hör dessa svära och förfula språket, blir man ju alldeles orolig. Ryck upp er! Värna språket.

Jonas Dahlgren

Knivsta

Ta inte bort bankomaterna i Knivsta!

Införd i Knivstanytt 22-02-08. I just detta nu, så har vi ynka 2 st. bankomater i Knivsta. Dessa är vid:

  1. Willy´s
  2. Swedbank

Förut var det en bankomat både vid Nordea och även på Ica Kvantum. Dessa är nu borttagna. Hjälp! Vad är det som händer i Knivsta? Vi kommer ju alltid att behöva sedlar, det är uppenbart inte minst efter Coops datahaveri över hela landet, under år 2021. Sedlar har fungerat i flera hundra år. Jag anser att man har bättre koll på sin ekonomi om man inte använder sitt kort vid kassa-automaterna. Min fråga är om vi kan återfå de 4 bankomater som vi alltid haft? Det är väl inte så att det kommer att bli ännu färre bankomater i kommunen? Det vore ju jättedåligt, för oss som inte har ett Swish som fungerar. Skärpning bankerna!

Jonas Dahlgren

Knivsta.

Dåliga nyheter för Knivstas husägare.

Införd i UNT 22-02-11. Aj, aj, aj. Detta är dåligt. Häng med här:

Enligt media v. 5 iår kommer anslutningsavgiften för Knivstas husägare att höjas med 7 % iår och 3 % de därpå kommande 2 åren. För ett normalstort hus kommer VA-anslutningen kosta 303 378 kr, en ökning med makabra 20 000 kr. Dessutom höjs VA-avgiften.

Varför allt detta? Jo, för att Knivsta har godkänts av 11 medlemskommuner att delta i reningsverket Käppalaverket på Lidingö. För att slippa flaskhals i Knivsta, kommer kommunen att köpa in en medlemsavgift för anslutning på en halv miljard kr. Som jag tolkat det, är det framförallt den underjordiska tunneln till Märsta som kostar pengar?

Jo, jo, jag förstår att det kostar att ansluta sig till Käppalaverket. Fast har inte kommunen sålt sin själ? Gick det inte att förhandla ned summan? Jag anser att 303 378 kr för VA-anslutning är en mastadont-siffra. Det kan innebära att husbyggen i kommunen mattas av. Inte blir det bättre av att Riksbanken kommer att höja räntan i mars iår. Fråga till kommunen:

  1. Gick det inte att pruta ned denna halva miljard? Man brukar säga att ju dyrare en tjänst är, desto mer troligt är det att kunna pruta.

Det klart vi ska vara glada över Käppalaverket, men jag är orolig att husbyggen i Knivsta kommer att mattas av.

Jonas Dahlgren

Knivsta.