Max 10 km/tim är effektsökeri.

Införd i UNT 2004-08-27. Mp har föreslagit en fastgräns på högst 10 km/tim i centrala Uppsala. Det är ju gott att man värnar om miljö och oss kommunmedborgare, men jag tycker det verkar bli mer och mer barockt. Man undrar ju om förare med automatväxlade bilar i så fall måste bromsa sig igenom hela staden, eftersom deras bilar har en viss minimumhastighet.

Minns ni hur året började? Det var Gustav Fridolin (mp) som kuppade sig i nyhetsflödet genom att meddela att han hade blivit tillfångatagen av israelisk militär i en demonstration mot Israels murbygge längs gränsen mot Västbanken. En rätt enig nyhetspress kom ganska snart på att detta var effektsökeri för att få rubriker.
Kära Uppsalabor, se detta som 10 km/tim i innerstaden som inget annat än effektsökeri från (mp). De vill bara synas eller skapa rubriker på ett eller annat sätt. Det vi skulle kunna göra inför valet 2006 är att ställa oss frågan: Fattas det rätt beslut eller fattas det rätt beslut? Sedan är det upp till var och en att tolka betydelsen i verbet fattas.

Jonas Dahlgren