Hej Ica Kvantum i Knivsta!

Införd i Uppsalatidningen 2018-09-13. Jag var till Ica Kvantum här i Knivsta månd. 180903 kl. 21.58. Inte för att jag brukar besöka butiken så sent, men jag hade ett syfte.

Såhär tänkte jag: Jag älskar grillade kycklingklubbor och har sett att det brukar vara över på kvällskvisten. Butiken stänger kl. 22.00  och jag tänkte att jag kunde göra ett kap (säg rea 50 %), genom att besöka butiken så sent som möjligt eftersom kycklingklubborna slängs dagen efter. Jag är centervän och värnar om naturens resurser. Att slänga god, dyr, nyttig färskvara klingar dåligt i mina centeröron. Så jobbar jag. Att Ica Kvantum slänger fullt duglig färskvara som tex. i detta fallet kycklingklubbor, fick jag också bekräftat av en arbetare som jobbade denna månd.kväll. Jag har ett förslag till färskvaruchefen Oskar Hedlund:

Sänk ned priset på färskvaror till 50 % efter kl. 19 alla veckans dagar, så kan alla hugade spekulanter köpa dessa. Ni får en inkomst istället för att slänga, som inte alls ger någon inkomst. Bra för er. Bra för kunden. Bra för naturen. Var god svara Ica Kvantum.


Jonas Dahlgren (C)
Knivsta.