Föreningar kan driva anläggning själva.

Införd i Knivstabygden 2010-02-17. Bäste Dag Dacke, jag tror på den lilla människans kraft att påverka, därför gick jag med i Centern. Själv började med två tomma händer. Jag har aldrig fått någon veckopeng, så heller inte något barnbidrag. Det jag önskade mig, såg jag till att önska mig på julafton och födelsedag. Mitt första sommarjobb fick jag när jag var 13 år och har förutom universitetsstudier varit i gång och jobbat varenda sommar och varenda år. Jag har inte ett grönt öre i studielån. Alla sparade medel satsade jag på tomt + hus här i Nya Alsike. Man kan mer än man själv tror, och dubbelt så mycket än vad mamma tror. Jag tror inte ungdomen mår bra av att få stekta sparvar i munnen. Själv har jag fått lära mig att göra varje krona dryg. Min idol är Ikeas grundare Ingvar Kamprad som också började i tomma intet.

Med anledning av ovan, gick jag med som medlem i Centern här i Knivsta. Jag sympatiserar med dem, men jag var noga i tidningsintervjun i förra numret av Knivstabygden att säga att jag är ”vanlig knegare”; jag sitter alltså inte i kommunfullmäktige! Anledningen till att jag skulle vilja ha ett Systembolag hit till kommunen, är för att jag tror att medborgaren gör sina inköp där också man kan köpa sin dricka. Det är enkelt att knyta allt i ett så att säga. Det går att göra Systeminköpen på Ica Kniven också idag, men det tar flera dagar. Jag vill göra livet enkelt, det är min paroll.

Får vi hit Systembolaget, får vi också hit fler butiker, som tex. Willys. Jag nämnde inte Allaktivitetshus, för jag tror att varje förening kan liksom jag själv göra något ur egen skaparkraft. Centern vill öka föreningsstödet och det sympatiserar jag med. Det är inte bra att centralisera allt till centrum i kommunen. Föreningarna ska kunna driva en anläggning själva. Vill man, så kan man. Det kallas entreprenörsskap.

Jonas Dahlgren, Knivsta.

Jonas Dahlgren
Adoptivbarn. Svensk. Europé.