Filmer

Jonas Dahlgren om monarkin.

Jonas Dahlgren om Jantelagen.

Jonas Dahlgren om kristendomen.

Jonas Dahlgren om Robinson.

Jonas Dahlgren medverkar i programmet Diskus på TV4.

Jonas Dahlgrens valtal.

Jonas Dahlgren spelar och sjunger.

Konfirmationen 1990.

Jonas Dahlgren hämtades på ett barnhem i Iran av sina svenska föräldrar.

Jonas Dahlgren var uppe i Västerbotten 2003 och kampanjade för JA-sidan, trots bitande köld och ymnig vinterskrud. Västerbotten hade stor andel NEJ-sägare, så det var en makalös utmaning. Dahlgren tyckte dock att det gav mersmak, för han kunde därjämte vässa sina argument ytterligare. Han gick bokstavligt hem i stugorna. NEJ-sidan vann omröstningen, men Dahlgren kände att dem vann på ett sportsligt manér. Tack till er alla för en jättebra debatt året igenom. Inslaget är ifrån TV4 Västerbotten.

Jonas Dahlgren är ute och kampanjar för ett JA till euron 2003. Han jobbade som busschaufför och tog ledigt för att kampanja. Han betalade hela sin kampanj ur egen ficka, för alla bussturer i hela Uppland han kört. Nu förlorade JA-sidan, men Dahlgren tycker att det var en sportslig seger och tackar NEJ-sidan för en bra och ärlig match. Dahlgren har fått mycket uppskattning för sitt innovativa inslag i kampanjen. Han tycker innerst inne att Sverige borde vara med i euron eftersom vi inte gjorde något undantag vid EU-medlemskapet som Danmark gjorde. ”Det logiska är att ta konsekvenserna av EU-medlemskapet fullt ut”, poängterar han. Totalt knackade Jonas Dahlgren 10 000 dörrar. Inslaget är ifrån TV4 riks.

Jonas Dahlgren har genom sin bok nått ut som han velat ang. sin Aspergers-diagnos. Det är en stor okunskap om Aspergers, påpekar han. ”Folk tror att vi är farliga, att vi är fria från känslor och vissa rentav kriminella. Inget kan bli mer fel”, hävdar Jonas Dahlgren.

Det hela började med en mycket grinig granne som levde rövare/spelade musik och provocerade Jonas. Det slutade med denna bok, som Dahlgren än idag får mycken uppskattning för. Alla som läst boken förstår hur Jonas fungerar och ger honom sympati. Tack vare den intrikate grannen har Jonas Dahlgren gått från Zero till hero. Han gick också och blev miljonär på alla böcker han sålde i saken. Dahlgren säger att han fick stor revansch. Nu siktar han på att ge ut ytterligare böcker, för detta har han fått mersmak för. Han ger dessutom uppskattade föreläsningar om Aspergers och bemötande-frågor.

Film med Inagården (2013). 2013 var jag och hälsade på Inagården i Tärnsjö (norra Uppland). I samband med detta gjorde vi ett besök vid norra Vättern. Det är den filmen om kräftfiske som länkas här nedan. Klicka gärna på länken.

https://www.youtube.com/watch?v=cIleoFhI0Ks

50 år med Jonas Dahlgren! År 2024 fyller jag 50 år.

Det har varit händelserika första 50 år av och med Jonas Dahlgren. Jag har hunnit konfirmerat mig, gå ut både grundskola och gymnasium med toppbetyg samt avklarat lumpen på A4 regemente i Östersund, även där med toppbetyg. Vidare har jag tagit både en gymnasielärarexamen samtidigt som jag läste dubbelt till en fil kand i geografi i Lund. Det har hunnit att bli 10 st. Vasalopp, 4 byggda hus, 3 renoverade hus, 3 utgivna böcker, design av 3 webbsidor, jobb som slaktare och jobb som busschaufför både i Skåne/Stockholm/Uppsala, dels regionalt som lokalt. Yttermera jobbat som lärare kommunalt som privat på både grundskola samt gymnasium. Även jobb på Montessori samt Waldorf. Jag har hunnit med inhopp även på Mc Donalds, Grand hotell, handikappomsorgen, LSS-assistent samt att ta körkort för 4 körkortsklasser. Mitt måtto är: Ett lugnt hav, har aldrig skapat någon skicklig sjöman. Nu är det spännande att se vad de kommande 50 åren bjuder på. Jag räknar nämligen med att bli 100 år.

Lanthandeln i Husby Långhundra, Knivsta kommun.

Jonas Dahlgren i Knivsta har som en av få eldsjälar ställt förslaget att om han får 9 till att göra samma sak som han, så skänker han 100 000 kr som startplåt för att underlätta livet på landsbygden. Hans ide är att återetablera lanthandeln i Husby Långhundra (L100) och att låta hela kommunen leva. Man kan alltid ta killen ifrån landsbygden, men man kan aldrig ta landsbygden ifrån killen, poängterar Jonas Dahlgren. Hans idé fick stort genomslag i Knivstabygden 170921. Se mer:http://www.unt.se/sigtunabygden/asikten-debatt/vill-ha-levande-landsbygd-i-l-100-4764121.aspx