Sluta dalta i Kriminalvården.

Införd i Örnsköldsviks Allehanda 2002-02-09. Jag är helt övertygad om att det behövs hårdare tag och ett slut på allt daltande. När en kurdisk flicka blir mördad av sin egen far ropar invandrarföreningarna på hårdare tag mot sådana handlingar. När våld och knivar blir allt vanligare på skolorna ropar föräldrarna på hårdare tag mot våldsverkarna. När knarkligor sprängs, ropar allmänheten på långa straff. När alltfler fulla minderåringar ränner runt på sta´n ropar omgivningen på mer ordning och reda.

När de kriminella blir allt fler och ordningen i samhället inte kan upprätthållas är det hög tid att försöka sätta in aktioner. I det läget är det inte mer daltande samhället behöver, utan mindre. I det läget, är det inte lämpligt att likt (s) stoppa intagningen av nya polisaspiranter till Polishögskolan i Solna i mitten av 90-talet…utan hellre tillåta fler polisaspiranter.

Exempel på daltande inom Kriminalvården är att de som sitter på häktet i Örnsköldsvik blir, med politikernas goda minne, bjudna på rykande varm och härlig lyxmat från restaurang Röde orm. Vad är detta för lyxfil? Stoppa daltandet och ge förbrytarna vatten och bröd. Vill man inte leva på vatten och bröd kan man se till att sköta sig. Som moderat bedriver jag en enveten kamp för ett säkrare samhälle och ett slut på allt daltande. Om den nya polischefen är beredd att ersätta daltandet med hårdare tag kommer han att vara lyckosam.

Jonas Dahlgren