Spel för galleriet i Björklinge.

Införd i UNT 2005-10-13. DEBATT. För en tid sedan hölls ett politiskt möte i låg/mellanstadieskolan i Björklinge. Alla partier utom miljöpartiet var representerade. Där var olika stationer, bla. hade man samtal om barn/ungdom, kultur, kommunikation och om äldre. Saken tycktes lovvärd, men varför håller man dessa om politikerna själva är dåligt pålästa? Är Medborgarforum bara ett spel för galleriet, bara för att visa att man gjort något? Här några kritiska axplock:

Det uppkom en frågeställning om Björklinges ungdomsgård. Återigen är det ju lovvärt, men den har varit stängd hela vintern -04 och våren -05. De ansvariga politikerna visste inte om att den varit stängd och då undrar man på innebörden av ordet förtroendevald. Ungdomsgården ska enligt kontrakt hållas öppen. Skärpning politiker! Än värre var en politikers okunskap om cykelbanorna. Denne undrade om det gick några cykelbanor mellan Uppsala/Björklinge. Nog finns det cykelbanor i Björklinge, men det är dålig planering på den vid rondellen, alldeles strax söder om Björklinge. Hur har man tänkt där? Ska man cykla igenom nya rondellen med livet som insats? Vart tog nollvisionen vägen? Ska man bygga om där först när det varit en allvarlig olycka? Finns det ingen som tar vara på cyklisternas intressen vid nybyggen?

Värst är ändå traumat för äldre. Det finns färdtjänst att kunna erhålla för en resa Björklinge/Uppsala. Färdtjänst tor. Björklinge-Akademiska kostar 190 kr, vilket är en höjning med 30 %. Vid det sjukhusbesöket, får man INTE besöka apoteket, för mindre än att det tickar ny taxa och nya 190 kr. Det är högst rimligt att tro att har man varit på sjukan, lär man besöka apoteket också. Det är lika rimligt att tro att just det besöket, skulle man vilja göra i samband med att man är på sjukhuset. Skulle man göra detta vid Hemköp i Björklinge, som är ett utlämningsställe för mediciner, tar det 3-4 dagar innan man kan hämta ut den. Det är uteslutet för dem som vill ha medicinen omgående.

Vad är detta? Jag trodde vi levde i informationstid och utvecklad nutid. Okunskap och tillbakagång i utveckling hör man ju aldrig talas om i några högtidstal. Det känns som att dem ansvariga inte känner till den demografiska kulturen i Björklinge. Vad är vitsen med ett Medborgarforum om dem ansvariga inte känner till förhållandena ute på fältet? Vad är vitsen med utdelat förtroende om det inte är någon som tar det på allvar? Det luktar noll koll.

Jonas Dahlgren