Sparsam med skattemedlen.

Införd i Knivstabygden 2009-12-29. Replik till Iakovos Demetriades (ID) i Knivstabygden v. 51, -09.

ID gapar ut för fulla gomsegel att det är rätt att våra skattepengar går till modersmålsundervisning. Han undrar i en textpassage om det är något fel på att man som modersmålselev kan 4-5 språk.

Bäste ID, du tycks tro att det regnar manna från himlen. Vi i Sverige kan inte betala för allt som folk vill ha. Som barn lärde jag mig att vrida och vända på varje krona. Nu såhär i kristider, är det extra tänkvärt att fundera på vad vi själva i vår kommun Knivsta kan göra.

ID anger att Skolverket driver undervisning utomlands med hjälp att våra svenska skattebetalare. Blanda nu inte äpplen och päron. Jag pratar om modersmålsundervisningen i Sverige. Hur undervisningen sker i andra länder hör inte hit. Jag skev att om man vill lära sig hambo, får man betala för sig, men det tycks du helt ha missat. Själv har jag lärt mig svenska, tack vare tålmodiga föräldrar som suttit uppe sena kvällar för att låta jag och min syster integreras i samhället. De har gjort det utan ett korvöre i ersättning! Det är bra att barn lär sig språk, men det behöver inte gå utöver skattebetalarna. Det ena behöver inte utesluta det andra. Att själv finansiera/ombesörja undervisningen, betyder inte att man inte kan lära sig flera språk. Så var det med den saken.

Jonas Dahlgren
Adoptivbarn. Svensk. Europé.